Tajine Met Rundvlees, Bloemkool En Olijven

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in stukken van 4 a 5 cm en bestrooi ze met zout en peper en gemberpoeder. Schenk de olie in een tajine of in een braadpan. Zet de tajine op een vlamverdeler (of de braadpan op halfhoog vuur). Bak de stukken vlees in ca 10 minuten rondom heel lichtbruin. Pel en snipper intussen de knoflook en de ui en voeg ze met de peterselie en koriander bij het vlees. Schenk ca 2 kopjes warm water bij het vlees, zodat het net onder staat. Breng het vocht aan de kook en laat het vlees, afgedekt, zachtjes 2 uur stoven. Leg de bloemkool- en de broccoliroosjes op het vlees, schep wat stoofvocht erover en doe het deksel weer op de tajine of pan. Laat alles gaar worden (in de tajine 30 minuten, in de pan 20 minuten). Schep regelmatig wat stoofvocht over de groenten. Snijd de citroen in 8 repen. Leg de citroen en de olijven op het gerecht en warm ze 5 minuten mee. Zet de tajine op tafel.

Tajine Met Rundvlees, Bloemkool En Olijven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept