Zet de tajine of een grote braadpan op een vlamverdeler op middelmatig vuur. Schenk de slaolie erin en leg het vlees erin. Strooi dan de safraandraadjes, de safraanpoeder en het grootste deel van de gemberpoeder erover. Doe de helft van de groente erbij (ui, tomaat, peterselie en koriander). Schenk hierover de olijfolie. Laat het vlees bruin bakken en keer het om, zodat ook de andere kant bruin kan worden. Schenk 1 tot 1,5 dl heet water in de pan (tajine) en stoof het vlees in ca 1 tot 1,5 uur gaar. Keer het vlees af en toe om. Maak intussen de courgette schoon en snijd hem in stukken. Was ook de okertjes en snijd een puntje van de steeltjes af. Neem ca 10 minuten voordat het vlees gaar is 3 eetlepels jus uit de pan (tajine) en verwarm dit in een pannetje. Doe dan de rest van de tomaat en ui erbij en stoof dit korte tijd. Leg dan de courgette en de okertjes erop en voeg hier de rest van de peterselie, koriander, gemberpoeder, peper en zout bij. Schep nog wat jus uit de tajine over de groenten en laat deze nog 5 minuten stoven. Schep de groenten over het vlees in de schaal van de tajine (of doe eerst het vlees en daarover de groenten in een dekschaal).
Tajine Van Schapenvlees is een recept van Smulweb.nl