Marokkaanse Kipfilet Met Abrikozensaus

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het paprikapoeder met de kaneel, de komijn en de peper. Snijd de kipfilet in reepjes. Wrijf de kip in met het mengsel en laat de reepjes 10 minuten liggen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de abrikozen en het sinaasappelsap toe en kook het geheel op zacht vuur in ? 10 minuten tot een dikke, rulle saus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op halfhoog vuur in ? 4 minuten mooi bruin. Pureer het abrikozen-uimengsel evt met een staafmixer voor een gladdere saus. Roer de kipreepjes door de saus.

Marokkaanse Kipfilet Met Abrikozensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met zoete zuidvruchtensaus en pompoenstamppot
60 min-
Bekijk recept
Pappardelle met everzwijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Keizerinrijst
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept