Spoel in een zeef de kikkererwten onder koud water af. Laat de erwten in een kom met ruim koud water 12 uur weken. Snijd het kalfsvlees in blokjes van ? 2 cm. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Was de tomaatjes en verwijder de kroontjes. Was de Spaanse peper. Halveer deze en verwijder de pitjes. Hak de peper met een scherp mes fijn. Verhit in het onderste deel van de stoompan de olie. Voeg het kalfsvlees toe en bak dit al omscheppend in 10 minuten rondom bruin. Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en laat dit nog 3 minuten meebakken. Voeg de kikkererwten, rozijnen, ? liter water, de helft van de saffraandraadjes en het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook en laat het 50 minuten zachtjes koken. Doe intussen couscous, de andere helft van saffraandraadjes, 1 el olijfolie en 1 dl water in een kom. Meng het met een houten lepel door elkaar. Laat het wellen volgens gebruiksaanwijzing. Voeg na 30 minuten de wortel en koolrabi aan het vleesmengsel toe. Schep in het bovenste deel van couscouspan (of zeef) de couscous. Stoom boven de bouillon met vlees de couscous in nog 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten courgette, bosuitjes en tomaatjes aan vleesmengsel toe. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe. Doe de gare couscous in een kom en roer met een vork de boter erdoor tot de korrels los zijn. Breng het vlees-groentemengsel op smaak met zout en peper. Doe de couscous op een schaal. Schep het vlees-groentemengsel er omheen. Geef de bouillon er apart bij.