Schep in een kommetje suiker, zout, peper, kaneelpoeder en gemberwortelpoeder luchtig door elkaar. Verhit een kleine braadpan en laat de olie er even in rond walsen. Bak het vlees (tevoren droog gemaakt met keukenpapier) er onder regelmatig omscheppen aan alle kanten lichtbruin in. Strooi het suiker mengsel er over en schep de ui en het knoflook er door. Schenk er zoveel kokend water bij tot het vlees net niet helemaal onder ligt. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron en leg een deksel op de pan. Laat alles 60 minuten zachtjes sudderen (in een echte tajine dient u op ca. 75 minuten te rekenen). Verdeel 5 - 7 minuten voor het einde van de suddertijd champignons en olijven over het vlees. Neem na de suddertijd het deksel van de pan en laat alles dan nog zolang zachtjes koken tot door het indampen een heel licht gebonden saus is verkregen. Proef de saus en voeg eventueel nog een beetje zout toe.
Tajine Met Lamsvlees, Champignons En Olijven is een recept van Smulweb.nl