Dessert Van Gedroogde Vruchten

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Volgende dag: doe de pruimen en abrikozen in een zeef en laat ze goed uitlekken. Week de rozijnen in de rum. Verwarm de melk, maar laat niet koken. Klop de eieren los. Meng de suiker door de bloem. Voeg de losgeklopte eieren toe en al roerend beetje bij beetje de warme melk. Roer alles tot een glad mengsel. Voeg de pruimen, de abrikozen en de rozijnen met de rum toe. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter. Schenk het mengsel in de ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak het in 50 minuten gaar. Rooster de amandelen lichtbruin in een hete droge koekenpan, schep ze tijdens het roosteren regelmatig om. Garneer het gerecht met de geroosterde amandelen.

Dessert Van Gedroogde Vruchten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept