Laat 3 eetl. olijfolie heet worden in een grote kookpan en laat de stukken lams- en kippenvlees bruin kleuren. De beentjes mogen mee in de pan. Kruid met peper en zout. Voeg er 1,5 L heet water aan toe, waarin u de blokjes kippenbouillon en de saffraan hebt opgelost. Doe er de in 4 gesneden uien bij, de knoflookteentjes, 1/2 eetl. harissa en het blikje tomatenpuree. Dek de pan af en laat gedurende 30 min. zachtjes sudderen. Intussen maakt u de groenten klaar. Snij de courgetten en de wortelen in schijfjes; de venkel, de rapen en de tomaten in stukken. Doe de groenten na 30 min. bij het vlees in de pan. Laat ? 1 uur sudderen tot het vlees gaar is. Bak intussen de merguez-worstjes in wat hete boter. Snij ze in stukken van ? 3 cm. Voeg ze samen met de rozijnen aan de bereiding toe. Kruid met 1/2 eetl. paprika en een snuifje cayennepeper. Roer om en laat nog even doorwarmen. Intussen hebt u het couscousmeel bereid (10 min.). Doe het couscousmeel in een kom, giet er een zelfde volume kokend water bij en laat 5 min. zwellen tot alle water opgenomen is. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan, doe er het couscousmeel bij en laat al roerend 5 min. verwarmen.