Couscous

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat 3 eetl. olijfolie heet worden in een grote kookpan en laat de stukken lams- en kippenvlees bruin kleuren. De beentjes mogen mee in de pan. Kruid met peper en zout. Voeg er 1,5 L heet water aan toe, waarin u de blokjes kippenbouillon en de saffraan hebt opgelost. Doe er de in 4 gesneden uien bij, de knoflookteentjes, 1/2 eetl. harissa en het blikje tomatenpuree. Dek de pan af en laat gedurende 30 min. zachtjes sudderen. Intussen maakt u de groenten klaar. Snij de courgetten en de wortelen in schijfjes; de venkel, de rapen en de tomaten in stukken. Doe de groenten na 30 min. bij het vlees in de pan. Laat ? 1 uur sudderen tot het vlees gaar is. Bak intussen de merguez-worstjes in wat hete boter. Snij ze in stukken van ? 3 cm. Voeg ze samen met de rozijnen aan de bereiding toe. Kruid met 1/2 eetl. paprika en een snuifje cayennepeper. Roer om en laat nog even doorwarmen. Intussen hebt u het couscousmeel bereid (10 min.). Doe het couscousmeel in een kom, giet er een zelfde volume kokend water bij en laat 5 min. zwellen tot alle water opgenomen is. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan, doe er het couscousmeel bij en laat al roerend 5 min. verwarmen.

Couscous is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept