Entrecote op kamertemperatuur laten komen. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Abrikozen in vieren knippen. In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen. In wok 3 el olie verhitten. Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 min. zachtjes roerbakken. tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 min. meebakken. Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 min. zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken. Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 min. roosteren. Bestrooien met zout. Entrecotes op borden leggen. Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.
Entrecote Met Abrikozen-koffiesaus is een recept van Smulweb.nl