Cous-Cous Met Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de ui, pruim en rozijnen ongeveer 30 min met zout,paprikapoeder(1 theelepel), ketjap, en een zakje saffraanpoeder in 1.5 liter water. Bak de in delen gesneden kip in olijfolie bruin. Doe de kip met de olie bij de ui,pruimen rozijnen en laat dit nog 30 min pruttelen. Gaar de cous-cous. Er zijn speciale cous-cous pannen te koop maar het kan ook in een stoompan. Doe de cous-cous samen met een scheutje olie op een groot bord, wrijf de olie met je handen, goed door de cous-cous. 1 Stoom de cous-cous 7 min, stort het op een groot bord ,schenk er 3/4 glas koud water over, en wrijf het mooi los. Herhaal dit twee keer. Schik de cous-cous in een rand op een groot bord, doe de kip met pruimen in het midden op het bord, schenk de jus over de cous-cous(niet te nat!) zodat deze een lekkere smaak krijgt. Eet smakelijk!

Cous-Cous Met Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hapklaar lamspannetje met boontjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cous-cous Met Schaal En Schelpdierenbouillon.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsatehs In Japanse Sojasaus Met Lauwe Cous Cous Salade
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cous-cous Met Tahine Van Groenten En Lamsvlees
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept