Briouat Gevuld Met Lamsgehakt

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de uisnipers zacht. Maak het gehakt aan met de eieren, allspice, djahe, kaneel, zout en cayennepeper. Bak het gehakt rul en laat het ca. 10 min. zachtjes doorbakken. Voeg de peterselie halverwege toe. Snijd telkens een vel filodeeg in drie gelijke stukken. Bestrijk de vellen met olie enleg ze op elkaar. Schep een lepel lamsgehakt onder aan de velletjes, sla de zijkanten een stukje naar binnen en rol het deeg over de vulling op. Ga zo door met de overige vellen filodeeg tot er 12 loempia′s zijn. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk alle rolletjes nogmaals met olie en bak ze in de warme oven krokant in 25-30 min. Serveer ze warm.

Briouat Gevuld Met Lamsgehakt is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Briouat met lamsgehakt
30 min
Bekijk recept
Briouat Maa Roz
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Briouat Maa Roz
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Driehoekkoekjes (oftewel Lebriouat)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept