Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui daarin snel bruin. Voeg de knoflook toe met de paprika`s courgette en tomaten en verwarm alles 15-20 minuten op laag vuur, onder af en toe roeren, tot de groenten gaar zijn. Roer de peterselie erdoor met het paprikapoeder, de chilipepervlokken en zout en peper naar smaak. Laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe het groentemengsel in een grote, ondiepe ovenvaste schaal. Maak er 4 kuiltjes in en breek in elk kuitje een ei. Zet de schaal 10 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn. Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen met gemalen komijn en paprikapoeder en garneer met de takjes koriander. Meer van deze gerechten zijn te vinden in het boek ?Low Carb Superchef? van Sara Lewis (? Kosmos-Z&K Uitgevers, ISBN 90 215 8391 7).
Marokkaanse Eieren Uit De Oven Op Rode Groente is een recept van Smulweb.nl