Pel de ui en snipper hem fijn. Breek het kaneelstokje doormidden. Verwijder de pitten uit de pruimen. Verdeel de kip in gelijke stukken. Verhit de boter in de braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui, de saffraandraadjes, het kaneelstokje en wat zout en versgemalen peper toe en bak dit 3 minuten zachtjes mee. Schenk er 5 tot 6 dl water bij en laat de kip met het deksel op de pan in 50 minuten gaar worden. Neem de kip uit de pan. Breng de pruimen in het achtergebleven braadvocht aan de kook en laat ze 15 minuten zachtjes sudderen. Roer er de honing door en laat zachtjes sudderen tot de saus stroperig begint te worden. Doe de kip weer terug in de pan en warm alles goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster eerst de amandelen en daarna het sesamzaad lichtbruin in een hete droge koekenpan. Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen en sesamzaad.
Kip Met Amandelen En Pruimen is een recept van Smulweb.nl