Tajine Met Rundvlees, Venkel En Doperwten

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontvel de tomaten, verwijder pitten en harde stukken en snij ze in stukjes. Zet de tajine (Marokkaanse schaal) op een vlamverdeler (of de braadpan) op het vuur. Schenk de olie in de pan en leg het vlees erin. Bak het vlees met de peper, gemberpoeder, saffraan en wat zout 10 minuten op half hoog vuur. Voeg dan de ui, de knoflook, de tomaten en de koriander toe, en bak ze, nu en dan omscheppend, enkele minuten mee. Voeg zoveel warm water toe (circa 2 kopjes) dat het vlees onder staat. Doe het deksel op de tajine en laat het gerecht op een laag vuur minstens 2 uur stoven. Maak de venkelknollen schoon en snij ze elk in circa 8 parten. Verwijder de harde kern. Verdeel de venkel en de erwtjes over het vlees. Lepel wat van het stoofvocht over de groenten en bestrooi ze met wat zout. Laat het gerecht in nog eens 1 uur gaar worden. Schep zo nu en dan wat saus over de groenten. Voeg indien nodig wat water toe. Serveer het gerecht met Marokkaans brood.

Tajine Met Rundvlees, Venkel En Doperwten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept