Maak de kippenbouten droog met keukenpapier. Schep in een kommetje zout, peper, nootmuskaat, kurkuma en gemberwortel door elkaar. Wrijf de kippenbouten ermee in. Verhit een braadpan en laat de olie heet worden. Schoei de bouten er aan alle kanten in dicht (ca. 5 minuten). Temper daarna de warmtebron en leg het deksel schuin op de pan. Laat de bouten zachtjes gaar braden. Voeg tijdens het braden ui en knoflook toe. Neem na ca. 35 minuten de bouten uit de pan. Houd ze warm. Roer tomatenpuree door de achtergebleven olie. Schenk er na 1 minuut 1 1/2 dl. kokend water bij en voeg honing en eventueel wat zout en/of peper toe. Roer alles krachtig door en laat alles enkele minuten zachtjes sudderen. Warm hierna de bouten nog even in de saus op.
Kippenbouten Zoals In Marokko. is een recept van Smulweb.nl