Briwat Met Vis

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De champignons in een pan met wat olie kort bakken. Uit de pan halen en apart in een kom houden. Wat olie in de pan goed warm laten worden en de garnalen 1 minuut op hoog vuur bakken, vervolgens peper, koriander en peterselie toevoegen en nog even bakken en omroeren. Het garnalenmengsel uit de pan halen (apart houden) en uien met de inktvis kort bakken. Vervolgens de champignons, garnalenmengsel en kruiden aan de uien/inktvis toevoegen en even kort bakken en omroeren; laten afkoelen en uitlekken. De fillodeeg in lange stroken knippen, de randjes 1 cm omvouwen (in de lengte) en met zachte boter invetten. Vul en vouw nu het fillostrookje om en om en strak hou ′t strak, in de vorm van een driehoek (zie 1e foto bij hulpmiddelen). Het randje fillo dat over blijft aan ′t eind moet onder ′t gewikkelde deel geschoven worden (zie foto 2). Besmeer de driehoekjes eventueel aan de bovenkant nog met wat zachte boter en bak ze in de oven goudbruin.

Briwat Met Vis is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Briwat met kip
75 min
Bekijk recept
Briwat
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
honing sigaartjes
0 min
Bekijk recept