Doe een paar eetlepels olijfolie in de pan, bestrooi de stukken vis met zout en bak ze aan beiden kanten goudgeel. De vis hoeft alleen maar een beetje te kleuren en niet gaar te worden. Dan uit de pan nemen en apart houden. Doe nog wat olie in de pan en bak hierin de uienringen zachtjes, tot ze licht kleuren en doe er dan kaneel en chilipeper bij. Nog een paar minuten laten bakken. Schenk de bouillon er erbij en voeg de saffraan, azijn en honing toe. Laat de rozijnen uitlekken en voeg er de pijnboompitten aan toe. Strooi er wat zout en peper over en voeg de helft van van het korianderblad toe. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur lager en laat het dan een minuut of tien zachtjes pruttelen. Leg de stukken vis in het uienmengsel en schep er wat van de saus over. Leg het deksel op de pan en laat de vis een minuut of tien zachtjes stoven tot hij gaar is. Serveer de vis direct en strooi de rest van de koriander erover .
Zeeduivel Met Honingsaus is een recept van Smulweb.nl