Snijd de dadels open en verwijder de pitten. Trek eventueel ook het velletje van de dadels. Snijd de dadels in stukjes en pureer ze in de keukenmachine. Weeg de hoeveelheid dadelpuree af en weeg daarna dezelfde hoeveelheid geleisuiker af. Verwarm de dadelpuree met het citroensap in een ruime pan 3-5 minuten. Roer de geleisuiker erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5-7 minuten goed borrelend doorkoken tot de massa van de panwand loslaat. Bekleed een bakblik met bakpapier en schep de dadelmassa in het bakblik, strijk de massa uit tot een laag van ? cm dik en strijk de bovenkant glad. Laat de dadelmassa boven de verwarming of in een lauwe oven van 50 ? C. in 6-8 uur drogen. Keer de massa en laat de andere kant nog 2-3 uur drogen. Snijd de plak in blokjes van 3 x 3 cm en wentel de blokjes door de kristalsuiker. Bewaar de dadelsnoepjes in een afgesloten trommeltje tussen laagjes bakpapier.