Mosseltajine Met Venke

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de mosselen onder koud water af en gooi kapotte en/of geopende exemplaren weg. Breng in een pan 1 dl water aan de kook, en kook de mosselen met het deksel op de pan in ? 10 minuten gaar; schud ze halverwege om. Giet de mosselen af, vang het kookvocht op en zeef het. Neem de helft van de mosselen uit de schelp. Maak de venkel en de paprika schoon en snijd ze in repen. Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit de olie in een tajine of braadpan en bak de venkel, de paprika en de ui ? 5 minuten op laag vuur; schep af en toe om. Giet de tomaatblokjes af en vang 1/2 dl van het sap op. Schep de tuinerwtjes met de tomaatblokjes en het tomatensap door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Voeg enkele eetlepels van het mosselkookvocht toe en stoof de groenten met het deksel op de pan in ? 5 minuten gaar. Hak intussen de koriander fijn. Strooi de koriander en de olijven over de groenten, leg de mosselen (met en zonder schelp) erop en verwarm alles afgedekt nog ? 3 minuten.

Mosseltajine Met Venke is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mosseltajine met venkel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistajine met couscous
Bekijk recept