Marokkaanse Duivenpastei

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de duiven in de bouillon aan de kook en laat ze op een laag vuur in circa 1 uur gaar worden. Neem het vlees van het bot en snijd het in stukjes. Wel de rozijnen en krenten 10 minuten in de hete bouillon. Giet af. Pel en snipper de uien. Snijd de dadels en vijgen in stukjes. Bak de ui in 50 gram boter glazig. Voeg de gewelde rozijnen, krenten, dadels, vijgen, het vlees en de koekkruiden toe. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een springvorm van 20 cm in met boter. Smelt de rest van de boter. Meng de poedersuiker met de kaneel. Bekleed de springvorm met 8 plakjes filodeeg, laat deze over de rand hangen. Bestrijk de plakjes met boter en bestrooi ze met het mengsel van poedersuiker en kaneel. Schep het vleesmengsel in de vorm en druk stevig aan. Leg er een paar dubbelgevouwen, met boter bestreken en met kaneelsuiker bestrooide plakjes filodeeg op en vouw het deeg dat over de rand hangt, eroverheen. Bak de pastei in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat een paar minuten staan en verwijder de vorm.

Marokkaanse Duivenpastei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

duivenpastei
100 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept