Kikkererwtenpuree

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de kikkererwten 8 uur (1 nacht) in water. Kook de erwten ? 2 uur in ruim water zacht en gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Pel de knoflook. Pers de halve citroen uit. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak de blaadjes fijn. Plaats het stalen mes in de kom van de keukenmachine. Doe er de kikkererwten, de olijfolie, de tijm, de rozemarijn, het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper in, zet de machine aan en maal alles tot een dikke puree. Voeg zo nodig wat van het kookvocht toe. Schep de puree in een diep bord of schaal en maak er met de tanden van een vork lijnen in. Besprenkel met wat olijf- of sesamolie en bestrooi met wat paprikapoeder.

Kikkererwtenpuree is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wrap met wortel en kikkererwtenpuree
10 min
Bekijk recept
Indiase pizza’s met gekruide aubergines
30 min-
Bekijk recept
Sperziebonen met hummusdip
10 min Snack
Bekijk recept
Hummus met gepofte knoflook
10 min Snack
Bekijk recept

Wrap met wortel en kikkererwtenpuree
10 min
Bekijk recept
Indiase pizza’s met gekruide aubergines
30 min-
Bekijk recept
Sperziebonen met hummusdip
10 min Snack
Bekijk recept
Hummus met gepofte knoflook
10 min Snack
Bekijk recept