De couscous wellen in lauwwarm water. Een pannetje met water en een snufje zout de kook brengen. De tomaat aan de ene kant inkerven en aan de andere kant het kontje eruit snijden. De tomaat enkel seconden onderdompelen totdat het velletje net gaat scheuren, meteen eruit halen en in koud water dompelen. Nu kunnen de tomaten worden ontveld, daarin in vieren snijden en de pitjes eruit halen. Nu in gelijke blokjes snijden en je hebt tomatenconcassees. De muntblaadjes en koriander fijnhakken. De komkommers over de lengte door de midden snijden en de zaadlijsten eruit halen met een lepel of een parisienne-boor. Hier ook weer kleine blokjes (brunoise) van snijden. Een citroen halveren en uitknijpen boven het mengsel. De teentjes knoflook uitknijpen en ook bij het mengsel toevoegen. Als laatste de couscous tussen de handen los rullen en toevoegen aan het mengsel. Alles met je handen door elkaar mengen en naar smaak zout en peper toevoegen.