Couscous Royal

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de uien en de tomaten in stukken. Leg de stukjes ui en tomaat in het water. Voeg er ook de stukken lamsvlees aan toe en de tomatenpuree. De tomatenpuree zal de saus een mooie rode kleur geven. Kruid het geheel met de peper, het zout en de paprika. Giet er tot slot de olijfolie bij en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en de wortelen. Halveer beide in de lengte en leg ze bij in de pot. Voeg nu ook de kikkererwten toe en laat alles samen verder koken. Je kan couscous in kant en klare snelkookzakjes koken. Maar als je de couscous wil stomen, besprenkel je het best eerst in een grote kom met water. Kneed de couscous zodat alle korreltje goed vochtig zijn en leg hem dan pas in een stoompot. Ga er regelmatig met een vork door om te voorkomen dat de couscous gaat samenklonteren. Terwijl de couscous stoomt, voeg je de kip als laatste ingredient toe aan de couscoussaus. De kip heeft namelijk niet zo lang nodig als het lamsvlees om gaar te worden. Ondertussen kook je de gedroogde rozijnen een viertal minuten apart in een potje met water, zodat ze opzwellen en warm zijn. Giet het water weg en hou ze warm. Braad de merguez worstjes in een pannetje met olijfolie. Kook de pompoen in een beetje couscoussaus. Kook de eieren en pel ze.

Couscous Royal is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met gerookte forel en appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige geitentaboulé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept