In de keuken(broodmeng)machine: de bloem, semoule, gist, zout en water goed mengen. Net zoveel water toevoegen tot het beslag iets dikker is dan pannenkoekbeslag. Circa 10 minuten afgedekt laten staan. Met een soeplepel wat beslag nemen en in een droge anti-aanbaklaag koekenpan kleine pannenkoekjes bakken. Nadat het beslag in de koekenpan komt, even draaien met de pan om een iets groter rondje te krijgen dan bijvoorbeeld 3 in de pan, maar wel iets kleiner dan een gewone NL pannenkoek. Vanuit het midden v.h. pannenkoekje met de soeplepel cirkels draaien naar buiten toe -> dit 1x doen zodra het beslag in de pan komt en dan rustig laten bakken. Bak ze aan beide kanten heel lichtbruin -> bijna kleurloos en laat afkoelen. De afgekoelde beghrir vullen met de balletjes notenvulling en dichtmaken (met een papje van bloem en water) evt. de randen aandrukken met een vork. Er ontstaan nu halve pannenkoekjes. Deze in een pan met zonnebloemolie goudbruin bakken. In een andere pan de honing op zacht vuur warm laten worden en de beghrir met een schuimspaan uit de olie halen en direct in de honing dopen -> zorg hierbij dat er geen honing op de schuimspaan komt (die moet weer in de hete olie). Haal met een andere (schuim)lepel de beghrir uit de honing en gooi er wat geroosterde amandelstukjes op.
Ramadanrecept Gevulde Beghrir is een recept van Smulweb.nl