Briouats

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem een half loempiavel en schep 1 ei van de vulling onderaan het loempiavel, maar zorg dat je +/- 2 cm van de rand afblijft. Vouw de zijkanten aan beide kanten 1 cm naar binnenover de vulling heen. Bestrijk het loempiavel met losgeklopt ei. Rol het loempiavel vanaf de vullingkant strak op tot een sigaartje. Vul op deze manier ook de rest van de loempiavellen. Verhit de zonnenbloemolie tot +/- 180 graden. Verwarm de honing op laag vuur tot deze warm en vloeibaar is. Frituur de sigaartjes in de olie in +/- 3 min. tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dompel ze vervolgens +/1 min. in de honig. Haal ze et met een schuimspaan uit

Briouats is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Briouats met groenten
20 min Snack
Bekijk recept
Briouats van merguez en tomatensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Briouats Met Rundergehakt
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Briouats Met Geitenkaas, Zwarte Olijven En Koriander
0-10 min -
Bekijk recept

Briouats met groenten
20 min Snack
Bekijk recept
Briouats van merguez en tomatensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramadanrecept Briouats Met Amandelen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Briouats Met Geitenkaas, Zwarte Olijven En Koriander
0-10 min -
Bekijk recept