Oost-West Cakerol

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed een zwitsers rol bakblik van 24x24 cm met beboterd bakpapier. Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, zout en gemberpoeder. Klop in andere kom de eigeel schuimig. Klop hier geleidelijk de suiker door. Voeg de vanille toe. Spatel de bloemmengsel er door. Strijk het mengsel gelijkmatig in het bakblik. Bak de cake circa 20 minuten in voorverwarmde oven van 200 graden. De cake mag nog net niet bruin worden, maar wel terugveren als je hem indrukt. Laat de cake even afkoelen. Leg een theedoek op de werkplek, strooi hier poedersuiker over, keer de cake hierop en verwijder het bakpapier. Rol de cake op. Klop de slagroom stijf. Neem hier iets van en roer er de marmelade en gember door. Rol de cake weer open en besmeer deze met de marmelade. Rol hem weer losjes op en leg hem op een serveerschotel. Garneer met slagroom, gesuikerde gember en sucade.

Oost-West Cakerol is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cakerol met aardbeiencrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Cakerol met frambozen en hazelnootpasta
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade cakerol
75 min + 2 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept
Framboos kwarkboltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Krentjesbrij Uit Oost Groningen.
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Oost-Indische Kers Met Eieren
10-20 min -
Bekijk recept
Oost-West Oprolcake
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept