Bekleed een zwitsers rol bakblik van 24x24 cm met beboterd bakpapier. Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, zout en gemberpoeder. Klop in andere kom de eigeel schuimig. Klop hier geleidelijk de suiker door. Voeg de vanille toe. Spatel de bloemmengsel er door. Strijk het mengsel gelijkmatig in het bakblik. Bak de cake circa 20 minuten in voorverwarmde oven van 200 graden. De cake mag nog net niet bruin worden, maar wel terugveren als je hem indrukt. Laat de cake even afkoelen. Leg een theedoek op de werkplek, strooi hier poedersuiker over, keer de cake hierop en verwijder het bakpapier. Rol de cake op. Klop de slagroom stijf. Neem hier iets van en roer er de marmelade en gember door. Rol de cake weer open en besmeer deze met de marmelade. Rol hem weer losjes op en leg hem op een serveerschotel. Garneer met slagroom, gesuikerde gember en sucade.