Sesam Koekjes

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
1. Boen de sinaasappel goed schoon en maak hem droog. Rasp de helft van de schil, hou apart.

2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze tijdens het roosteren regelmatig om. Laat het sesamzaad afkoelen en wrijf ze fijn in een vijzel.

3. Doe de bloem in dezelfde koekenpan en rooster het lichtbruin, schep de bloem tijdens het roosteren regelmatig om. Doe de bloem in een kom en laat afkoelen.

4. Meng de bloem met de poedersuiker, het bakpoeder, de sinaasappelrasp en het gemalen sesamzaad.

5. Klop de eieren schuimig en meng ze door het bloemmengsel; er ontstaat een taai deeg.

6. Verwarm de oven voor op 160? C. Vet de bakplaat in.

7. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot (dit gaat makkelijk als de handen met wat olie zijn ingewreven).

8. Strooi wat kristalsuiker op een plat bord. Druk de balletjes plat. Druk een kant van het deeglapje in de kristalsuiker. Leg ze met de gesuikerde kant naar boven op de ingevette bakplaat. Bak de koekjes ? 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Sesam Koekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept