Bereiding
Voorbereiding 1. Boen de sinaasappel goed schoon en maak hem droog. Rasp de helft van de schil, hou apart.
2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze tijdens het roosteren regelmatig om. Laat het sesamzaad afkoelen en wrijf ze fijn in een vijzel.
3. Doe de bloem in dezelfde koekenpan en rooster het lichtbruin, schep de bloem tijdens het roosteren regelmatig om. Doe de bloem in een kom en laat afkoelen.
4. Meng de bloem met de poedersuiker, het bakpoeder, de sinaasappelrasp en het gemalen sesamzaad.
5. Klop de eieren schuimig en meng ze door het bloemmengsel; er ontstaat een taai deeg.
6. Verwarm de oven voor op 160? C. Vet de bakplaat in.
7. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot (dit gaat makkelijk als de handen met wat olie zijn ingewreven).
8. Strooi wat kristalsuiker op een plat bord. Druk de balletjes plat. Druk een kant van het deeglapje in de kristalsuiker. Leg ze met de gesuikerde kant naar boven op de ingevette bakplaat. Bak de koekjes ? 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.