Tarte Au Citron

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de onderkant van het bakblik met bakpapier. Rol het deeg voorzichtig uit op een plank en bestuif regelmatig met bloem. Leg het deeg in het bakblik, zorg dat alles bedekt is. Leg er bv. alufolie over en een bakvulling (ik gebruik bonen). Bak het deeg ca. 15 minuten voor. Voor de vulling: suiker, maizena en eieren mixen. Schep citroensap en water erdoor. Deze massa voorzichtig verhitten (regelmatig roeren) tot kookpunt. Als het kookt van de warmtebron halen en een schep boter erdoor roeren. Haal vulling en bonenvulling van deeg en vul het voorgebakken deeg met de citroenvulling. Nogmaals ongeveer 15 minuten afbakken. Laten afkoelen.

Tarte Au Citron is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reuget Laksefilet Med Rodfrugt-salat Og N Honning-citron Sau
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mousse Au Citron
20-30 min -
Bekijk recept
La Tarte Au Citron Meringuée (citroentaart)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Citron glacée
0 min
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept