Klop de boter zacht en romig. Voeg de cakemix, de cacaopoeder en de eieren in een keer toe. Roer het geheel tot een gladde massa en klop het daarna tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake op een rooster onder in de oven in ca. 50 minuten gaar. Haal de cake uit de oven, stort deze op een taartrooster en laat de cake afkoelen. Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm 1 dl slagroom zachtjes. Knijp de gelatine goed uit en laat deze oplossen, dus niet koken, in de slagroom. Laat dit roommengsel afkoelen. Klop 11/2 dl slagroom met 2 el poedersuiker, vanillesuiker Bourbon en de afgekoelde gelatineroom stijf. Voeg 1 el kirsch toe. Giet de kersen af. Bewaar enkele kersen voor garnering. Snijd de cake in 3 lagen. Besprenkel de onderste en de middelste laag met kirsch. Verdeel de kersen over de twee cakelagen en bestrijk deze met een dikke laag room. Leg de cakelagen op elkaar. Bestuif de bovenste laag met poedersuiker en garneer de taart met plakjes kiwi met daarop gehalveerde kersen.
Zwitserse Chocoladecake Met Kersenvulling is een recept van Smulweb.nl