Worteltjestaart A L'orange

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schrap de worteltjes. Schep er het citroensap (evt limoensap)en geraspte sinaasappelschil door. Hak de amandelen fijn. Klop eierdooiers, suiker en mespunt zout 10 minuten tot een vrij dik en romig mengsel. Laat de worteltjes 3 minuten op een fijne zeef uitlekken. Schep eerst de amandelenen daarna de worteltjes door het dooiermengsel. Spatel daarna de gezeefde bloem er door. Klop de eiwitten stijf enspatel ze door het beslag. Doe alles over in een beboterde vorm. Strijk het oppervlak glad af. Plaats de vorm in het midden van de tot 180 graden voorverwarde oven. Bak de taart in 65 minuten en laat daarna nog 10 minuten staan. Haal de taart uit de vorm en laat haar op een taartrooster afkoelen. Breng 3 eetlapels water aan de kook. Roer de marmelade er door. Snijd de taart horizontaal in 3 plakken. Bestrijk de onderste twee elk met eenflinke laag marmelade. Leg de plakken op elkaar. Maak het chocoladeglazuur door de room tot aan het kookpunt te brengen. Voeg stukjes chocolade toe en roer alles door. Neem de pan van de warmtebron en blijf roeren tot de chocolade in de hete room is opgenomen. Schep het glazuur in het midden op de taart. Strijk zo geleijkmatig mogelijk over de bovenzijde en laat de rest naar beneden druipen.

Worteltjestaart A L'orange is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Worteltjestaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Hartige gehakt-worteltjestaart met appel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curacaose Worteltjestaart
20-30 min -
Bekijk recept
Amerikaanse Worteltjestaart
20-30 min -
Bekijk recept