Pel de knoflook en snijd deze in langwerpige reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak in de lamsbout op verschillende plaatsen inkepingen. Steek daar de reepjes knoflook, jeneverbessen en kruidnagelen in. Leg de lamsbout in een schaal. Schenk het bockbier en de port erover heen. Leg de uien in het vocht. Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren. Draai het vlees zo af en toe om. Verwarm de oven voor op 225 graden. Haal de lamsbout uit de marinade. Strooi de gemalen peper erover en verpak de lamsbout in ontbijtspek. Bind het spek vast met rolladetouw. Leg de lamsbout in een braadslee. Schenk dan de marinade rondom. Braad het vlees in 20 minuten. Verlaag dan de temperatuur tot 150 graden en braad nog 1 ? uur door. Bedruip het vlees regelmatig met het vocht. Zet de oven uit en laat de lamsbout een kwartier rusten. Haal de braadslee daarna uit de oven. Snijd de lamsbout in plakken. Zeef de jus en breng deze op smaak met zout, peper en een scheutje rode port.
Lamsbout In Bockbiermarinade is een recept van Smulweb.nl