In kommetje met ruim koud water, gelatine ca. 10 min. weken. Intussen zalm afgieten, ongerechtigheden verwijderen. Mais afgieten, appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. In kom doen: salade, zalm, mais (3 el achterhouden), appel en mayonaise. Met houten lepel door elkaar roeren. Zalmmengsel overdoen in springvorm, met bolle kant van lepel zalmmengsel aandrukken en bovenkant gladstrijken. Zure room in kommetje doen. In steelpan 2 el water verhitten. Gelatine goed uitknijpen. Al roerende in water oplossen. Gelatinemengsel iets laten afkoelen en door zure room roeren. In ca. 5 min. iets dik laten worden. Intussen peterselie fijnknippen. Springvorm op platte schaal zetten. Met mes salade van rand losmaken. Rand van springvorm verwijderen. Met bolle kant van eetlepel bovenkant en rand van taart met zure roommengsel bestrijken. Tegen rand 3/4 van peterselie drukken. Rest over bovenkant strooien. Schaal met keukenpapier schoonmaken. Augurk tot waaier snijden. Tomaten elk in 6 partjes snijden. Komkommer tot spiraal snijden en deze voorzichtig uittrekken en rond saladetaart leggen. Eieren in 6 partjes verdelen. Bovenkant taart garneren met tomaat, ei, achtergehouden mais en augurk.