KIP MET 100 TEENTJES KNOFLOOK

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de kip schoon en dep deze droog. Snijd de uien in ringen. Haal de teentjes knoflook van elkaar, maar ontvel ze niet. Smelt de boter en laat hem uitbruisen. Peper en zout de kip rijkelijk, zowel van binnen als van buiten. Braad de kip aan beide zijden goudbruin. Voeg de uien en de knoflooktenen toe en braad deze mee. Blus nu af met een theekopje water en voeg de laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat de kip op een heel zacht vuurtje smoren. Schep af en toe jus over de kip (om de 10 minuten) en laat hem in anderhalf tot 2 uur gaar worden. Je kunt de kip beter te lang dan te kort smoren. Giet er eventueel nog wat water bij. Serveer er heerlijke zelfgemaakte frieten bij en groenten van het seizoen.

KIP MET 100 TEENTJES KNOFLOOK is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept