Mijn Spare-ribs

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Als de bouillon met de overige kruiderijen kookt de spare-ribs erbij doen. Ongeveer 11 min. zachtjes koken. De spare-ribs uit de bouillon halen en in een vergiet uit laten lekken. De BBQ aansteken. De bouillon kan na te zijn afgekoeld worden ingevroren. Je kan de bouillon keer op keer weer gebruiken. Het wordt een soort van duizend jarige saus (Chinees). De ander d.l. soja sauce , de d.l. ketchup en de honing of gember siroop door elkaar roeren. Als de spare-ribs zijn afgekoeld dan gaan ze op de BBQ. Bak ze aan alle kanten lekker bruin. Nu komt het razendsnelle uitwerk. Zet het rooster wat hoger. Smeer de ribs in met de saus en draai ze gelijk om. Smeer dan de andere kant in en draai dan weer gelijk om. Herhaal deze handeling een keer of vier achter elkaar. Hierna alleen nog een paar maal snel omdraaien en de ribs zijn klaar. Zorg er wel voor dat je het snel doet daar de saus snel verbrandt. Het resultaat is mooie rood/bruin gekleurde, krokante en sappige spare-ribs. Strooi er voor het opdienen het fijn gesnipperde groen van het preitje op.

Mijn Spare-ribs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pulled ribs Chinese style
495 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spare ribs uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Exotische Spare Ribs
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spareribs
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Perfect geroosterde aardappelen (3 smaakcombi's)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Asperges in flensjes & parmaham
Bekijk recept
Winterasperges
30 min-
Bekijk recept