Citroen-Ricotta Taart

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter in een pan en roer er de biscuits en de amandelen door. Vet een springvorm van 20 cm in doorsnee licht in en druk het amandelkoekmengsel op de bodem. Bak 10 min. in de oven.Rasp ondertussen de schil van 2 van de citroenen en pers ze. Haal de ricotta uit het water en vermeng het in een keukenmachine met de yoghurt, eieren, het maismeel en de suiker totdat het een gladde massa is, of klop met een handgardeSchenk het mengsel over de biscuitbodem en bak de taart tenminste 45 - 50 min. in de oven, totodat die stevig en goudbruin is. Laat de taart tenminste 1 uur in de springvorm afkoelen, maak dan voorzichtig met een mes de rand los en leg de taart op een schotel.Snijd de overgebleven citroen in dunne plakken. Leg ze in een pan, giet er kokend water overheen, laat 5 min. zachtjes koken en vervolgens uitlekken. Verwarm de honing op een laag vuur zonder het te koken.Dompel de citroenplakken in de honing en schik ze op de kwarktaart.

Citroen-Ricotta Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept