Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van circa 2 mm dik. Bekleed een taartvorm van circa 20 cm doorsnede met het deeg en zet de vorm minstens 30 min, in de koelkast om het goed koud te laten worden. Leg een stuk bakpapier of aluminiumfolie op het deeg in de vorm en vul de vorm met rijst of gedroogde peulvruchten. Bak het deeg 8-10 min, in het midden van een voorverwarmde oven op 180?C. Klop de eidooiers los met de double cream en roer de geraspte kaas erdoor (houd 1 handje kaas achter). Breng op smaak met zout (afhankelijk van de zoute smaak van de kaas) en peper. Neem de rijst en het bakpapier uit de vorm en zet de vorm nog circa 10 min, terug in de oven tot de bodem net gaar is. Laat het deeg iets afkoelen. Pureer de tomaten in een keukenmachine en strijk het mengsel over de deegbodem. Schenk het roommengsel erop en verdeel de geitenkaas erover. Strooi de bieslook erover en de rest van de geraspte kaas en bak de taart circa 20 min, in de oven tot de vulling net gestold is en de bovenkant goudgeel is.
Geitenkaastaart Met Zongedroogde Tomaten Van Jamie is een recept van Smulweb.nl