Breng in een grote pan water aan de kook en kook hierin de uien in circa 15 min. zacht. Giet het water af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de uien iets afkoelen en snijd dan een klein stukje van de onderkant van elke uit; zo blijven ze beter staan. Snijd het kapje van de uien en hool ze met een lepel uit. Hak het uitholsel fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de salieblaadjes in reepjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een keokenpan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de verse kuiden en creme fraiche toe en kook heel even in op hoog vuur. Neem de pan van het vuur, roer de geraspte kaas erdoor en breng op smak met peper en zout. Zet de uien in een ovenschaaltje en vul ze met ui-kruidenmengsel. Bak de uien in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en knapperig.
Gevulde Zoete Ui Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl