Vul de kip met enkele takjes tijm en de halve citroen. Leg de kip dan met de borst naar beneden in een grote braadslee en wrijf de kip in met olijf olie en vers gemalen peper. Nu de kip in een op 200 C voorverwarmde oven ca. 30 minuten bakken. Dan de kip uit de oven halen en er zout op strooien. Nu de kip omdraaien en begieten met het vocht uit de braadslee, de aardappeltjes erbij en ook deze even door het vocht halen. Alles terug in de oven zetten en weer 30 minuten laten bakken. Na 30 min. de overige ingredienten rond de kip in de braadslee verdelen en goed door het bakvocht halen, ook de kip weer met het vocht begieten. Met peper en zout op smaak brengen en nog eens ca. 45 minuten terug in de oven zetten. Nog enkel keren kip en groenten met het vocht begieten. De kip is gaar als er helder vocht verschijnt als je een mes tussen de poot en de borst steekt.