Doperwten Mediterraans

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de doperwten in bouillon, niet helemaal gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de sjalotjes en knoflook schoon. Bak de spekjes of ham in een klein beetje olijolie in een aparte pan. Doe de spekjes of hamblokjes op een bord met keukenpapier en dep ze droog. Bak de sjalotjes in een klein beetje olijolie, voeg de spek-of hamblokjes toe. Pers de knoflook uit over dit mengsel en voeg de jus toe,maak op smaak af met zwarte versgemalen peper. Laat het geheel even heel zachtjes sudderen en doe de doperwten erbij. Laat nog ongeveer 4 minuten sudderen en voeg de laatste 2 minuten de fijngehakte peterselie toe.

Doperwten Mediterraans is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofschotel Mediterraans
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterraans Toastje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterraans Gevuld Brood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Dagmars Mediterraans Vissersstoofpotje
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept