Amandelsaus (Bienmesabe)

8
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het amandel/suikermengsel met water, honing, citroenschil en kaneel in een pan. Breng aan de kook en laat 15 min. pruttelen. Laat iets afkoelen. Klop de eidooiers in een kommetje los en voeg hier beetje bij beetje een paar eetlepels van het amandelmengsel bij, onderwijl goed roerend. Doe de eidooiers vervolgens ook in de pan en breng het mengsel bij matige tot hoge temperatuur aan de kook, blijf roeren. Laat tot kamertemperatuur afkoelen (dit kan een paar uur duren), af en toe roerend.De Bienmesabe dient de consistentie van dikke vla te hebben; eventueel verdunnen met wat water.

Amandelsaus (Bienmesabe) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept