2 De takjes van de rozemarijn moeten scherp zijn om ze in het vlees te kunnen steken. Op die manier neemt het vlees de smaak van de rozemarijn over. Stamp de rest van de rozemarijn fijn en smeer het vlees ermee in. Dek het vlees vervolgens af en laat het gedurende een ? uur op kamertemperatuur rusten. (Het vlees heeft een betere smaak wanneer deze voor het bakken op kamertemperatuur is).
3 Stamp de knoflook en het zeezout fijn, voeg de fijngesneden salie en de boter, met een vork, eraan toe. Roer totdat de kruiden goed met de boter zijn vermengd. Leg deze weer op het boterpapier, oprollen als een worstje en laten afkoelen in de koelkast.
4 Kook de aardappelen in zout kokend water gedurende 10-15 min. Daarna goed uit laten lekken in een vergiet.
5 Het vlees aan beide kanten invetten met olijfolie. Daarna aan beide kanten ongeveer 1 minuut aanbraden in de hapjespan, die geschikt moet zijn voor gebruik in de oven. Het vlees even uit de pan halen, de aardappelen in de pan leggen met een beetje rozemarijn, gestampte knoflook, zout en peper. Het vlees terug leggen in de hapjespan. De pan in de oven zetten en laten braden gedurende 30 min.
6 Serveer het vlees in plakjes met daarop 2 plakjes kruidenboter (de rest van de kruidenboter kunt u bewaren in de koelkast).
Jamie Oliver's Steak Met Kruidenboter is een recept van Smulweb.nl