Snij het vet van de eendenborsten kruislinks in met een scherp mes. Maak overlangs een diepe snee in het vlees. Rol 8 blaadjes salie in 4 plakken ham (2 per plak)en steek die in het vlees (een stukje uitsteken mag best). Bestrooi de eend met zout en peper., Verhit een droge koekenpan en bak hierin eerst de vetkant van de eenden ca. 8 minuten. Keer het vlees en bak het nog eens 3-4 minuten. Neem de eend uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Schep het bakvet uit de pan. Snij 12 salieblaadjes in fijne reepjes. Smelt 40 gram boter in dezelfde pan, bak hierin de salie ca. 1 minuut en blus af met de fond. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Laat de pasta uitlekken. Snij de witlof in dunne reepjes. Verhit 10 gram boter, bak hierin de witlof ca. 1 minuut en schep dit doot de goed uitgelekte tagliatelle. Snij de eendenborsten in tweeen. Schep in voorverwarmde borden wat van het witlof-tagliatellemengsel, leg de eend er bovenop en schep de saus eromheen. Garneer met een blaadje salie.
Eendenbors Met Salieroomsaus En Tagliatelle is een recept van Smulweb.nl