Enkele uren vooraf (15 min.) 1. Breng 3 L water aan de kook met de 2 bouillonblokjes. Voeg de pasta toe en laat 5 min. koken. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals 5 min. koken. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Doe in een grote slakom.
2. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de sjalot al roerend gedurende 2 min. Voeg de scampi, de tijm en de paprika toe en bak al roerend gedurende 5 min. Kruid met peper en zout, haal de scampi uit de pan en voeg ze bij de pasta.
3. Doe de asperges in dezelfde pan en giet er de witte wijn bij. Dek af en laat 8 min. sudderen. Giet af en vang het kookvocht op. Laat de asperges goed uitlekken en voeg ze bij de pasta.
4. Roer de mascarpone los met het kookvocht van de asperges. Leng eventueel aan met wat water tot de saus lichtjes vloeibaar wordt. Meng er de mosterd, de cayen nepeper en de fijngehakte tuinkers door. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Op het moment zelf (2 min.)
5. Meng net voor het opdienen de mascarponedressing door de pasta salade en versier met de partjes hardgekookt ei.
Pasta Met Scampi,broccoli En Asperges is een recept van Smulweb.nl