Verwarm de barbecue voor. Meng knoflook en eidooiers ca. 10 seconden in de keukenmachine (gebruik de garde en niet het mes van de machine, anders wordt de saus niet goed glad)en schenk er 2,5 dl. olijfolie geleidelijk bij. Ga door tot een dik romig mengsel ontstaat en voeg de peterselie, dille, mosterd, citroensap, azijn, kappertjes en ansjovis toe. Meng het geheel tot een gladde mayonaise. Bestrijk de tonijnsteaks met 1 el. olijfolie en grill ze ca. 1,5 -2 minuten aan beide kanten tot ze bijna gaar zijn. Roer 1 el. olijfolie door de uienringen, rooster ze in ca. 2 minuten glazig. Bestrijk de broodjes met boter en rooster ze met de beboterde kant naar beneden in ca. 1 minuut lichtbruin. Leg op de onderste helft van de broodjes wat sla en een tonijnsteak en bestrooi met zout en peper naar smaak. Schep er een flinke lepel kruidenmayonaise op, leg de bovenste helft van het broodje erop en serveer meteen.
Tonijnburgers Met Kruidenmayonaise is een recept van Smulweb.nl