Marokkaanse Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen tot 180 graden. Indien nodig vet en zenen van de kip verwijderen, in een ondiepe vuurvaste schaal leggen. Ui snijden, knoflook persen. Boven matig vuur ui, knoflook en gember 2 min fruiten. Kaneel, komijn en kurkuma toevoegen, 1 min bakken, met bouillon mengen, van het vuur nemen. Mengsel over de kip verdelen, afdekken en 1 uur bakken tot de kip mals is, af en toe keren. Uit de oven nemen en opdienen. Vet van de jus afromen. Jus, peterselie, koriander en citroensap mengen. Saus over de kip scheppen, met olijven en citroenschil bestrooien.

Marokkaanse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept