-Verwarm de oven voor op 160 graden. -Leg de tomaten in een braadslede ,besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout en de suiker. -Rooster de tomaten in de oven gedurende anderhalf uur tot ze half droog zijn.. -Leg na een ongeveer de look erbij en rooster ze mee. -Neem de braadslede uit de oven en neem de knoflooktenen eruit. -Leg ze in een mengkom en voeg 2 dl olie bij en prak de knoflook door de olie. -Verhoog de oventemperatuur naar 240 graden. -Bestrijk de aubergine ,ui,paprika en courgette met wat knoflookolie. -Rooster de ui,aubergine en de paprika op een bakplaat in de oven in 20 minuten gaar. -Rooster intussen de courgette in een grillpan gaar en bruin. --Meng de feta,olijven en kappertjes. -Verdeel het feta-mengsel,de geroosterde groenten per kleur en per soort en de basilicum in laagjes over de 2 potten. -Voeg steed wat knoflookolie toe. -Schenk op het laatst de rest van de olie rbij zodat de groenten onderstaan. -Laat de groenten in een afgesloten pot gedurende een maand in de koelkast staan voor gebruik.
Geroosterde Groenten Op Knoflook-olie. is een recept van Smulweb.nl