Geroosterde Groenten Op Knoflook-olie.

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Verwarm de oven voor op 160 graden. -Leg de tomaten in een braadslede ,besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout en de suiker. -Rooster de tomaten in de oven gedurende anderhalf uur tot ze half droog zijn.. -Leg na een ongeveer de look erbij en rooster ze mee. -Neem de braadslede uit de oven en neem de knoflooktenen eruit. -Leg ze in een mengkom en voeg 2 dl olie bij en prak de knoflook door de olie. -Verhoog de oventemperatuur naar 240 graden. -Bestrijk de aubergine ,ui,paprika en courgette met wat knoflookolie. -Rooster de ui,aubergine en de paprika op een bakplaat in de oven in 20 minuten gaar. -Rooster intussen de courgette in een grillpan gaar en bruin. --Meng de feta,olijven en kappertjes. -Verdeel het feta-mengsel,de geroosterde groenten per kleur en per soort en de basilicum in laagjes over de 2 potten. -Voeg steed wat knoflookolie toe. -Schenk op het laatst de rest van de olie rbij zodat de groenten onderstaan. -Laat de groenten in een afgesloten pot gedurende een maand in de koelkast staan voor gebruik.

Geroosterde Groenten Op Knoflook-olie. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept