Salade Van Gestoomde Garnalen En Champagnesaus

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng tweederde van het citroensap, de sojasaus, de truffeljus, de peper, het zout en de twee oliesoorten tot een mooie emulsie. Pel de garnalen, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het (zwarte) darmkanaal. Was de sla en laat het drogen. Snijd de champignons in dunne reepjes (juliennes) en besprenkel deze met de helft van het overgebleven citroensap. Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de avocado′′s door, verwijder de pit en neem het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in stukjes en besprenkel deze met het overige citroensap. Snijd de boter in kleine blokjes en bewaar deze in de koelkast. Hak de sjalot. Kook de azijn samen met de gehakte sjalot in tot er nog nauwelijks vocht over is. Voeg de slagroom toe en laat de saus iets inkoken. Zeef de saus, maak op smaak met zout en cayennepeper en klop er vlak voor het serveren de ijskoude klontjes boter door. Stoom de garnalen in het stoommandje gaar. Verdeel de salade over de bordjes en leg de avocado, champignon en tomaat in het midden. Besprenkel het geheel met de sojavinaigrette. Leg de garnalen op de rand van de salade en schep wat van de champagnesaus op ieder garnaal. Garneer de borden met een toefje kervel.

Salade Van Gestoomde Garnalen En Champagnesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os met champagnesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesaus
10-20 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept