Kip In Chocoladesaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Meng de bloem en de kaneel in de schaal. Haal de kipfilets lichtjes door de gekruide bloem en schud het teveel af. Bewaar 1 tl van het bloem-kaneel mengsel. 2 Verhit in de pan de olie en de boter en bak de kip op een matig vuur aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier 3 Doe de ui, cacaopoeder, suiker en tomatenpuree in de pan en roer het op een zacht vuur door elkaar. Voeg geleidelijk de rode wijn en bouillon toe en roer alles tot een glad mengsel is ontstaan. 4 Meng de zure room en de bewaarde bloem-kaneel in een kleine schaal tot een zachte massa. Doe deze samen bij het uimengsel en roer 2 minuten op een matig vuur tot het mengsel iets dikker is geworden. Haal vervolgens de pan van het vuur. 5 Leg de kipfilets in de vuurvaste schaal en giet de saus erover. Laat de kip met deksel in 20 minuten gaar worden.

Kip In Chocoladesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept