Voeg de gedroogde funghi porcini toe aan het kokende water en zet weg. Haal de paddestoelen uit het water als ze zacht zijn geworden. Zeef het paddestoelenwater door een zeef met keukenpapier of een doek om het zand en gruis eruit te verwijderen. Bewaar de paddestoelen en het water. Verhit de olijfolie en voeg de knoflook, prei en sjalotten toe en bak ze goudbruin. Snijd alle verse paddestoelen in dunne plakjes en bak ze boven een heel heet vuur mee totdat de paddestoelen zacht zijn en hun vocht verdampt is ( +/- 6 min.) Houd een paar stukjes paddestoel over voor de ganering. Bestrooi het paddestoelmengsel met de bloem en roer goed door zodat het meel geabsobeerd wordt. Voeg de bouillon en de geweekte funghi porcini met het weekwater toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Draai het vuur lager als de soep eenmaal kookt en laat die zachtjes doorkoken. Voeg de room toe en kook nog eens 5 minuten of totdat de soep enigszins dik is geworden. Voeg de helft van de fijngehakte peterselie toe samen met de reepjes basilicum en de oregano en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de soep over de kommen, bestrooien met peterselie, de achtergehouden paddestoelen, wat nootmuskaat en desgewenst een beetje extra room.
Soep Van Funghi Porcini is een recept van Smulweb.nl