Mexicaanse Avocadosalade

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ham in reepjes en halveer de tomaatjes. Schil de avocado′s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers de limoen uit. Klop in een kom een dressing van limoensap met 3 eetlepels olie, de geraspte limoenschil en de mexicaanse kruiden. Schep de friseesalade met de blokjes avocado, de hamreepjes, de tomaatjes, de maiskorrels en de helft van de korianderblaadjes luchtig door de dressing. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak een bloemtortilla aan beide kanten knapperig bruin. Bak ook de andere bloemtortilla′s op dezelfde manier. Leg de tortilla′s op vier borden en schep in het midden een grote berg salade. Strooi de geraspte kaas en de rest van de koriander erover.

Mexicaanse Avocadosalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip-avocadosalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept