Meng het water, de boter, suiker en zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt. Roer onmiddelijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg een voor een de eieren met cacao en kaneel toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig allebei de eieren te gebruiken. Klop totdat het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken. Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Verhit minstens 10 centimeter olie in een (frituur)pan Spuit het deeg in reepjes van 25 centimeter in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is. Laat de churro′s op keukenpapier uitlekken en bestrooi deze met een mengsel van suiker en kaneel. Serveer ze warm.